Onderwerp: Euwe-Online 13e jrg. 2008/2009 no.2 no.581
Van: "wim nijenhuis" <wimnij@xs4all.nl>
Datum: 3-9-2008 16:36
Aan:

INHOUDSOPGAVE:

Voor alle vragen over EUWE-ONLINE, zoals wat betekent $5 en wat is PGN:
http://www.xs4all.nl/~wimnij/euwe/euwe.htm
Oude Nummers http://www.xs4all.nl/~mverhoef/euwe/
--------------------------------------------------
Agenda
Van de interne wedstrijdleider
aangehecht:
1.  uitnodiging kampioenschap oud-zuid 2008 op 20 september
2. uitnodiging 1e Open Rapidkampioenschap van het STADSHART Amstelveen op 6 september.
----------------------------------------------------
Agenda
do 4 sept ronde interne no 1
do 11 sept ronde 2
----------------------------------------------------
Van de interne wedstrijdleider.

Hoi allemaal,
Het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik het komend schaakseizoen Rik ga opvolgen als intern wedstrijdleider. In de eerste plaats daarom mijn dank aan Rik, voor de uitstekende manier waarop hij de interne vanaf 2006 heeft geleid, en zijn kleurrijke verslagen van de clubavond in de EOL. Ik hoop zijn werk als intern competitieleider zo goed mogelijk voort te zetten.

Komende donderdag gaat de interne van Euwe weer van start. Inleidend daarop wil ik alvast het een en ander over het komende interne seizoen mededelen. Deels zijn deze punten ook al op de ALV van vorige week ter sprake geweest, maar ik wil ze hierbij nog even aanstippen

Opzet
In vergelijking met vorig seizoen zal de situatie niet wijzigen: we spelen in twee turnussen (Keizersysteem met indeling op TPR), en zullen het seizoen afsluiten met de play-offs. Er zijn twee kosmetische aanpassingen, die beide op de ALV werden aangenomen. In de eerste plaats krijgt een speler pas een waardering wanneer hij in de turnus daadwerkelijk een partij heeft gespeeld. In de tweede plaats krijgt een speler een remise tegen zichzelf wanneer hij/zij op een speelavond afwezig is. Wel is dit gebonden aan een maximum van drie keer per turnus, en het moet gaan om een speler die in de turnus minimaal een partij heeft gespeeld. Het gaat in het kader van dit stukje wat ver om in details te treden, maar wie wil kan me natuurlijk altijd hierover aanschieten, op de clubavond of per mail.

Indeling en speeltempo
De ALV gaf mij mee om te streven naar een duidelijk, vast speeltempo.
Uitgangspunt is dat alle aanmeldingen uiterlijk om 20:05 uur binnen zijn, waarna ik kan gaan indelen en de partijen om 20:10 uur kunnen beginnen. Verder moeten we op zijn laatst om 23:30 uur klaar zijn met de partijen. 
Het vaste speeltempo dat we dus gaan hanteren is 1:25 uur per persoon tot de eerste tijdcontrole, en daarna 15 minuten per persoon voor de rest van de partij.
Telefonisch aanmelden voor de interne kan ook. Mijn nummer is 06-42264487.

Vooruitblik seizoen
Er vallen dit seizoen nogal wat feestdagen op een donderdag (Eerste Kerstdag, Nieuwjaarsdag en Koninginnedag). Daardoor is de planning vrij krap. Uitgaande van twee turnussen van 16 speelronden, blijven er nog 5 dagen over tot de beoogde laatste speelavond op 11 juni. Zeer waarschijnlijk worden die opgevuld met twee ronden voor de play-offs,  twee snelschaaktoernooien en we zullen  ook minimaal 1 avond gastheer zijn van het SGA-rapidtoernooi voor teams. Naar goed gebruik zal de agenda weer in de EOL worden gepubliceerd.

Rest me nog iedereen een mooi en interessant schaakjaar toe te wensen!

Groet, Rob Ritzema
--------------------------------------------------------
groetjes,
Attachment Converted: "c:\eudora\attach\Uitnodiging20081.doc" Attachment Converted: "c:\eudora\attach\Amstelveen Beweegt1.rtf" W.J. Nijenhuis || WWW : http://www.euwe-schaak.nl/ (Schaakclub Max Euwe Amsterdam) ----------------------------------------------------